onze openingstijden
(toegang tot 45 minuten voor einde openingstijden.)

maandag tot vrijdag
7–22 uur
weekends en feestdagen
8–20 uur

*Het gebruik van het sportbad wordt tijdelijk beperkt door sportverenigingen, hetpersoneel aan de kassa geeft u hierover graag verdere informatie.

 

zwemmen voor ouderen**

vrijdag
13–22 uur

zwemmen voor vroege vogels**

maandag tot vrijdag
7–9 uur
zaterdag
8–10 uur

**feestdagen uitgezonderd

sauna voor dames***

maandag
10–22 uur

gemeenschappelijke sauna

dinsdag tot vrijdag
10–22 uur
weekeinden en feestdagen
10–20 uur

Binnen het saunagedeelte mogen slechts saunahanddoeken en badjassen worden gebruikt, het dragen van badkleding is niet toegestaan.

*** feestdagen uitgezonderd. Graag wijzen wij u erop dat tijdens de vrouwensauna ook mannelijk personeel ingezet kan worden.

Onze kassamedewerkers geven u graag informatie therapeutische behandelingen. Bij hen kunt u ook afspraken vastleggen voor vitaliteitsmassages en bewegingsbaden. Je kunt nu online cursussen boeken via onze cursusmodule.


Bistro Relax

Maandag t/m vrijdag: 14–20 uur
Keuken tot 19 uur, borrel tot 19.30 uur

Zaterdag-zondag: 12–18 uur
Keuken tot 17 uur, borrel tot 17.30 uur

Bentheim ervaren

Rond 1711 werden hier de geneeskrachtige zwavelbronnen ontdekt. Daaromheen zijn het huidige gezondheidscentrum, de Fachklinik Bad Bentheim, met de bijbehorende baden van de Bentheimer Mineraltherme en het Trainingstherapiecentrum ontstaan.

Het bekendste symbool van de stad, de Burcht Bentheim, staat pal in het centrum van de stad. Een deel van de oude residentie kunt u - met of zonder gids - bezichtigen. De Hohe Bergfried, ook Pulverturm genaamd, is een voormalige kruittoren en biedt u een wijde blik over Bad Bentheim.

Een geliefd trefpunt om te wandelen is het zogenaamde Schlosspark aan de voet van de burcht, een geometrisch gevormd park van 12 hectare, aangelegd volgens oude tekeningen in de stijl van de vorstentuinen uit de achttiende eeuw.

Bad Bentheim is een mooie, schone en rustige plaats die niet alleen voor kuurgasten veel afwisseling heeft te bieden. De straten zijn rustig en de mensen zijn er niet zo hectisch. Helemaal geschikt voor een korte ontspannende vakantie na bijvoorbeeld een stressvolle werkweek.

Informatie

U kunt al uw vragen over vakantie, gezondheid en wellness in Bad Bentheim stellen aan de Touristinformation Bad Bentheim.

Touristinformation Bad Bentheim

Schlossstraße 18
48455 Bad Bentheim
Tel. 05922) 98330
Fax (05922) 983320
info@badbentheim.de
www.badbentheim.de

Grafschaft Bentheim Tourismus e.V.

Postadres: van-Delden-Straße 1-7, 48529 Nordhorn
Bezoekadres: NINO-Allee 2, 48529 Nordhorn
Tel. (05921) 96 11 96
Fax (05921) 96 11 97
tourismus@grafschaft.de
www.grafschaft-bentheim-tourismus.de

Het Bentheimer openluchttheater

Direct naast de Franzosenschlucht bevindt zich een heel bijzonder theater: het Bentheimer openluchttheater. Het theater ligt in drie inmiddels gesloten steengroeven en biedt zo een buitengewone natuurlijke coulisse.

In de zomermaanden worden hier klassieke en moderne voorstellingen opgevoerd voor volwassenen en kinderen. Bovendien vinden hier vaak bijzondere evenementen plaats zoals winter- en nachtopvoeringen of gastoptredens.

Het serviceteam van de openluchtspelen serveert drankjes, ijs en snacks aan de gasten.

De medewerkers verheugen zich op uw bezoek aan een van de mooiste openluchtpodia van Noord-Duitsland.

Informatie

Tickets en informatie verkrijgbaar bij:

Freilichtspiele Bad Bentheim e.V.

Schlossstraße 18
48455 Bad Bentheim
Telefon (05922) 994656
Fax (05922) 990901
info@freilichtspiele-badbentheim.de
www.freilichtspiele-badbentheim.de

Kuurpark

Het Kuurpark van Bad Bentheim ligt midden in het Bentheimer Bos. Het hart van het kuurpark is de kuurparkvijver met een prachtige waterfontein. Uitgestrekte en natuurlijk aangelegde tuinen, afwisselende waterlopen en het bos om het park bieden de patiënten van de kliniek en alle andere gasten en bezoekers veelzijdige mogelijkheden om te ontspannen en om actief van de natuur te genieten. Of u nu een kopje koffie drinkt op het terras van Café Solé of geniet van de rust en de vrede van het kuurpark op een van de vele bankjes: het kuurpark van het gezondheidscentrum biedt voor elk wat wils.

Voor de actieve vrijetijdsbesteding zijn er een minigolfbaan, een groot schaakbord in de open lucht, tafeltennis en een beachvolleyball-veld – het hele jaar geopend.

Kuurconcerten op zondag, boswandelingen in verschillende moeilijkheidsgradaties of het jaarlijkse sfeervol geënsceneerde lampionnenfeest in augustus completeren het veelzijdige en onderhoudende evenementen- en vrijetijdsprogramma in het kuurpark. De plantenwereld van het park wordt geflankeerd door een tentoonstelling met sculpturen van jonge kunstenaars.

Het park is grotendeels goed toegankelijk voor rolstoelgebruikers en ook bij slecht weer goed begaanbaar.

De groene omgeving biedt pure ontspanning, want de kliniek bevindt zich midden in het kuurpark en het aangrenzende Bentheimer bos – zonder het lawaai en de stress van alledag.

In zomer en winter een plek om te ontspannen en frisse lucht op te snuiven.

Kunst in het Kurpark

Sinds mei 2011 is het Kurpark bij de Fachklinik Bad Bentheim verrijkt met drie verschillende lichtobjecten van de Hamburgse kunstenares Gabriele Staarmann.

Het oog van patiënten, bezoekers en wandelaars valt meteen op de drie grote blauwe drijvende manen op de vijver van het park. 's Avonds vormen de manen samen met de drie door wisselende kleuren beschenen, beweeglijke boomspiegels, het kolossale windspel, de eveneens verlichte zwavelbron en de waterfontein een heel bijzondere lichtspektakel.

Op de internetpagina van de kunstenaar (www.staarmann.com) staat een tekst met de titel „LICHT – ein geistiges und ein sinnliches Phänomen" over de psychische en zintuiglijke aspecten van licht. Hier lees je hoe ook natuurkundigen gefascineerd zijn door de geheimen van het licht, zoals blijkt uit deze uitspraak van Albert Einstein:

„De rest van mijn leven zal ik erover nadenken wat licht is"

Laat u zich dit fenomeen dus niet ontgaan en bezoek ons Kurpark ook eens 's avonds.

Verblijfstip!

Het Resort Hotel Bad Bentheim beschikt over veel faciliteiten die uw verblijf in Bad Bentheim nog aangenamer maken. Het zal u aan niets ontbreken in het resort en in uw onderkomen. De luxueuze service van een tophotel in combinatie met de rust en het comfort van een eigen huis!