onze openingstijden
(toegang tot 45 minuten voor einde openingstijden.)

maandag tot vrijdag
7–22 uur
weekends en feestdagen
8–20 uur

*Het gebruik van het sportbad wordt tijdelijk beperkt door sportverenigingen, hetpersoneel aan de kassa geeft u hierover graag verdere informatie.

 

zwemmen voor ouderen**

vrijdag
13–22 uur

zwemmen voor vroege vogels**

maandag tot vrijdag
7–9 uur
zaterdag
8–10 uur

**feestdagen uitgezonderd

sauna voor dames***

maandag
10–22 uur

gemeenschappelijke sauna

dinsdag tot vrijdag
10–22 uur
weekeinden en feestdagen
10–20 uur

Binnen het saunagedeelte mogen slechts saunahanddoeken en badjassen worden gebruikt, het dragen van badkleding is niet toegestaan.

*** feestdagen uitgezonderd. Graag wijzen wij u erop dat tijdens de vrouwensauna ook mannelijk personeel ingezet kan worden.

Onze kassamedewerkers geven u graag informatie therapeutische behandelingen. Bij hen kunt u ook afspraken vastleggen voor vitaliteitsmassages en bewegingsbaden. Je kunt nu online cursussen boeken via onze cursusmodule.


Bistro Relax

Maandag t/m vrijdag: 14–20 uur
Keuken tot 19 uur, borrel tot 19.30 uur

Zaterdag-zondag: 12–18 uur
Keuken tot 17 uur, borrel tot 17.30 uur

Zeebries in het thermaal-minerale bad

Bij het gradeerwerk in de saunatuin kunnen onze gasten een weldadige zoute nevel inademen, die hetzelfde stimulerende effect heeft als het klimaat aan zee. De zoute lucht ontspant en werkt tegelijkertijd preventief voor de gezondheid.

Het bijna vier meter lange gradeerwerk bestaat uit bundels sleedoorntwijgen, omgeven door een manshoog houten frame. Dat frame heeft een traditionele constructie van onbehandeld eikenhout. Het zoute water druppelt vanuit een bovenliggend bekken door de takkenbundels. Daarbij komen ultrafijne druppeltjes en aerosolen los, waarin zich de werkzame minerale stoffen bevinden. De fijne zoutnevel in de onmiddellijke nabijheid van het gradeerwerk is ideaal voor inhalatie in de buitenlucht.

Zoutnevel wordt gebruikt voor preventie, therapie en regeneratie

Een sterk zout klimaat wordt in de thermale geneeskunde zowel toegepast voor gezondheidspreventie als voor geneeskundige behandelingen. De beste resultaten worden vooral bereikt bij astmatische en dermatologische klachten.

Zouthoudende lucht verbetert de longfunctie, voorkomt luchtweginfecties, verlicht bronchiale klachten en versterkt het immuunsysteem. De luchtwegen worden bevochtigd en gereinigd van bacteriën. Bovendien werkt de zoutnevel slijmoplossende en als een decongestivum.

Het therapeutische gebruik kent een lange traditie: longartsen bevelen het heilzame klimaat in de buurt van de kreupelhoutmuren al eeuwen aan. Als natuurgeneesmiddel wordt zout dan ook vaak met succes gebruikt in de aangrenzende specialistische kliniek.

Bouwwerken met een lange traditie

Gradeerwerken dienden oorspronkelijk voor de winning van zout. Bij het druppelen van een zoutoplossing verdampt een deel van het water, waardoor het zoutgehalte toeneemt. De verrijkte zoutoplossing liet men vervolgens in zoutziederijen zóver inkoken, dat het vaste mineraal achterbleef.

Het zoute water, dat in onze saunatuin door het kreupelhoutbos druppelt, wordt direct naast de Bentheimer Mineraltherme, vanaf een diepte van ongeveer 1200 meter, uit de grond gepompt. Met een zoutgehalte van 27 procent, heeft ons ondergrondse reservoir een van de sterkste concentraties ter wereld.

Zou men deze sterk geconcentreerde oplossing in een zoutziederij willen gebruiken voor de zoutproductie, dan was daarvoor geen gradeerwerk nodig. Bij ons dient de kreupelhoutmuur er enkel en alleen voor, om u in de gelegenheid te stellen, vrijuit en zonder behandelingsvoorschrift iets aan uw gezondheid te doen en nieuwe krachten te tanken.