openingstijden

maandag tot vrijdag
7–22 uur
weekends en feestdagen
8–20 uur

*Het gebruik van het sportbad wordt tijdelijk beperkt door sportverenigingen, hetpersoneel aan de kassa geeft u hierover graag verdere informatie.

 

zwemmen voor ouderen**

vrijdag
13–22 uur

zwemmen voor vroege vogels**

maandag tot vrijdag
7–9 uur
zaterdag
8–10 uur

**feestdagen uitgezonderd

sauna voor dames***

maandag
10–22 uur

gemeenschappelijke sauna

dinsdag tot vrijdag
10–22 uur
weekeinden en feestdagen
10–20 uur

Binnen het saunagedeelte mogen slechts saunahanddoeken en badjassen worden gebruikt, het dragen van badkleding is niet toegestaan.

*** feestdagen uitgezonderd. Graag wijzen wij u erop dat tijdens de vrouwensauna ook mannelijk personeel ingezet kan worden.

Onze kassamedewerkers geven u graag informatie therapeutische behandelingen. Bij hen kunt u ook afspraken vastleggen voor vitaliteitsmassages en bewegingsbaden. Je kunt nu online cursussen boeken via onze cursusmodule.

Zo wordt uw eerste saunagang een succes

1. Neem de tijd.

2. Ga niet met een lege of volle maag in een sauna.

3. Neem voor u de sauna binnengaat een douche. Droog u goed af. Een warm voetbad bevordert de transpiratie en na afkoeling zorgt het voor een optimale temperatuurcompensatie.

4. Leg uw saunadoek onder uw hele lichaam. De laatste twee minuten gaat u rechtop zitten om de bloedsomloop aan deze houding te laten wennen.

5. Dwing u zelf niet in de zweetcabine te blijven als u zich niet meer prettig voelt.

6. Alvorens u onder de koude douche gaat moet u zich laten afkoelen in de frisse (buiten)lucht; het lichaam heeft op dat moment zuurstof nodig.

7. In aansluiting daarop is het verstandig een kleine rustpauze in te lassen om zo optimaal te kunnen ontspannen.

8. Drie saunagangen volstaan om het gewenste doel (een betere gezondheid) te bereiken.

9. Om de ontspannende werking van het saunabezoek te versterken is het aan te bevelen zich te laten masseren. Vermijd zware inspanningen op bijvoorbeeld sportief gebied.

Informatie voor de saunagang

De sauna geldt als textielvrije zone, wat betekent dat er geen badkleding wordt gedragen. Buiten de sauna draagt men doorgaans een handdoek of badjas.

De ontspannen en warme sfeer en het intensieve beleven van de eigen huid dragen ertoe bij dat eventuele aanvankelijke remmingen vanwege het "naakt zijn" verdwijnen. Mocht u toch schaamtegevoelens hebben, dan kunt u uw intieme zones eenvoudig met een handdoek bedekken.